Ρεφλεξολογία και Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

Ποιοτικά ή Ταχύρυθμα Μαθήματα Ρεφλεξολογίας; (Πλήρης Ανάλυση)

ΚΕΡΕ Άρθρα

Ποια η διαφορά τους από την ποιοτική εκπαίδευση και πως επιλέγω!

Στην Ελλάδα, από το 1995, μαζί με τους ρεφλεξολόγους του Σωματείου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων θεσπίσαμε την διετή εκπαίδευση στα πρότυπα της καλύτερης εκπαίδευσης που υπήρχε στην Ευρώπη(στη Δανία). Το αποτέλεσμα αυτής της ποιοτικής εκπαίδευσης στη Δανία είναι το 6-10% του πληθυσμού να δέχεται ρεφλεξολογία.

Το ίδιο επιδιώκουμε και στην Ελλάδα, και ως ένα βαθμό το έχουμε πετύχει! Η ρεφλεξολογία είναι η πρώτη επιλογή των Ελλήνων όταν επιλέγουν ολιστική μέθοδο που δεν εφαρμόζεται από γιατρό. Αυτό το πετύχαμε επειδή εδώ και 24 χρόνια όλοι οι νέοι ρεφλεξολόγοι είναι άρτια εκπαιδευμένοι επιστήμονες.

Ρεφλεξολογία και Σκλήρυνση Κατά Πλάκας
ταχύρυθμα μαθήματα ρεφλεξολογίας

Στον αντίποδα, τα Ταχύρυθμα Μαθήματα Ρεφλεξολογίας έχουν δημιουργήσει επαγγελματίες που εφαρμόζουν foot massage «στολισμένο» με την λέξη «ρεφλεξολογία». Αυτό μπορεί να είναι νόμιμο, καθώς το κράτος θεωρεί την ρεφλεξολογία  ελεύθερο επάγγελμα, αλλά δεν είναι καλό για την υγεία του ανθρώπου.

Και δεν θέλουμε να υποστηρίξουμε ότι οι απόφοιτοι των ταχύρυθμων μαθημάτων ρεφλεξολογίας βλάπτουν την υγεία των πελατών τους, απλά δεν την βελτιώνουν παρά μόνο με χαλάρωση. Το μόνο που βλάπτουν είναι το καλό όνομα της Ρεφλεξολογίας.  (Δείτε τις έρευνες που μιλούν για την ανώτερη αποτελεσματικότητα της ρεφλεξολογίας σε σχέση με το foot massage.)

 

Οι σπουδαστές του Κέντρου Ρεφλεξολογίας και Έρευνας, από την πρώτη μέρα της διετούς εκπαίδευσης, διαπιστώνουν την αξία της πλήρους εκπαίδευσης. Η εκπαίδευσή μας είναι οργανωμένη με τρόπο που επιτρέπει να συνεχίσετε την καθημερινότητά σας καθώς το σύστημα εκπαίδευσής μας έχει την σωστή οργάνωση που υποστηρίζει τους πολυάσχολους σπουδαστές μας. Το μεγαλύτερο μέρος της εκπαίδευσής μας, και ολόκληρος ο «κύριος κορμός» γίνεται μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο το μήνα.  

Η άριστη εκπαίδευση που θα δεχτείτε είναι αναγνωρισμένη από σωματεία ανά τον κόσμο (την πανευρωπαϊκή ομοσπονδία, τον παγκόσμιο σύλλογο, τον επίσημο σύλλογο του Καναδά κ.α.). Είναι αναγνωρισμένη και από το σωματείο με τα αυστηρότερα κριτήρια στην Ελλάδα, τον ΣΕΡ.

Η εκπαίδευσή μας δεν είναι μόνο τυπικά αναγνωρισμένη. Αναγνωρίζεται και ουσιαστικά για την διαφορετική αίσθηση που έχει ο δέκτης από ένα ρεφλεξολόγο απόφοιτο του ΚΕΡΕ. Η διαφορά αυτή αναγνωρίζεται πάντα στα συνέδρια που κάνουμε επίδειξη, και είναι βασισμένη σε δύο βασικά στοιχεία της εκπαίδευσής μας.

Πρώτο στοιχείο είναι η πρακτική που κάνει ένας ρεφλεξολόγος του ΚΕΡΕ πριν αποφοιτήσει που ξεπερνά τις 250 συνεδρίες. (Καλέστε μας στο 2109852813 για να σας ενημερώσουμε για την εκπαιδευτική αξία της αλληλουχίας των διαφορετικών συστημάτων πρακτικής του ΚΕΡΕ.)

Και δεύτερο, ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι της βιωματικής εκπαίδευσής μας είναι η ανάπτυξη της έννοιας της φροντίδας και της υποστήριξης που παρέχει ένας ρεφλεξολόγος. Η έννοια του «Θεραπευτή» είναι κάτι που μέσα σε 2 χρόνια βιώνουμε σε βάθος. Ξεκινάμε εφαρμόζοντας την ρεφλεξολογία στον εαυτό μας καταγράφοντας τις αλλαγές που κάνει η ρεφλεξολογία στο σώμα μας. Διδάσκουμε την ευθύνη του θεραπευτή και πως να διατηρεί την ψυχική του υγεία αναγνωρίζοντας ότι η ρεφλεξολογία «ξυπνάει» τις δυνατότητες του θαύματος που ονομάζουμε ανθρώπινο οργανισμό. Μέσα σε 2 χρόνια έχουμε αρκετό χρόνο να ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι, να μάθουμε πως γινόμαστε «θεραπευτές» και  «επιστήμονες» αλλά και πως γινόμαστε «επαγγελματίες».

Όλα αυτά διδάσκονται με βιωματικό τρόπο και με εκμετάλλευση όλων των μέθοδος της σύγχρονης εκπαιδευτικής επιστήμης με έμφαση στις εκπαιδευτικές ανάγκες ενήλικων που πιθανόν να έχουν απομακρυνθεί από τα θρανία για κάποιο καιρό.

Στο Κέντρο Ρεφλεξολογίας και Έρευνας είμαστε αφοσιωμένοι πλήρως στην ποιοτική Ρεφλεξολογία και πιστεύουμε ότι είναι προφανές ότι η ποιοτική και επαρκής εκπαίδευση είναι 

  • ο μοναδικός απαραίτητος όρος για την εφαρμογή της θεραπευτικής τέχνης. Είναι και 
  • ο μοναδικός απαραίτητος τρόπος για την επιστημονική τεκμηρίωση της επιστήμης μας. Και τέλος είναι 
  • ο μοναδικός απαραίτητος τρόπος για να πετύχετε επαγγελματικά ως ρεφλεξολόγοι.

Όλα αυτά δεν μπορούν να επιτευχθούν θυσιάζοντας την ποιότητα για την ταχύτητα στα Ταχύρυθμα Μαθήματα Ρεφλεξολογίας. Καλέστε μας στο 2109852813 για να δούμε μαζί την συμμετοχή σας στο επόμενο πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Κέντρο Ρεφλεξολογίας και Έρευνας Δίπλωμα πτυχίο