Η Ιστορία της Σχολής Ρεφλεξολογίας ΚΕΡΕ

Η σχολή ρεφλεξολογίας Κέντρο Ρεφλεξολογίας και Έρευνας, ιδρύθηκε το 1994 από την Ευφροσύνη Μάρδα – Στραβελάκη με την υποστήριξη του Λάμπρου Στραβελάκη. Το Επαγγελματικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Ρεφλεξολόγων απευθύνθηκε από την πρώτη στιγμή σε ενήλικες και για το λόγο αυτό ο τρόπος οργάνωσης των ωρών εκπαίδευσης αποβλέπει στο να εξυπηρετεί τους εργαζόμενους, αλλά και όσους μένουν εκτός Αττικής.

“Η ρεφλεξολογία, πριν από 40 χρόνια, με βοήθησε να ξεπεράσω ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζα. Από τότε αφοσιώθηκα σε αυτήν. Τη μελέτησα και συνεχίζω να τη μελετώ και οι έρευνές μου με οδηγούν σε εξαιρετικά ενδιαφέροντα μονοπάτια.

Ανακαλύπτω τις δυνατότητες που έχει κάθε άνθρωπος και αυτό μου δίνει ελπίδα, μεγάλη χαρά και ικανοποίηση. Από το 1994 η σχέση μου με την ρεφλεξολογία περνά μέσα από τη σχολή ρεφλεξολογίας, Κέντρο Ρεφλεξολογίας και Έρευνας.

Ο σκοπός του Κέντρου Ρεφλεξολογίας και Έρευνας, είναι η εξειδικευμένη διδασκαλία της ρεφλεξολογίας αλλά και η πρόθεσή μας να προσθέσουμε ένα μικρό λιθαράκι στη γενικότερη παιδεία μας. Μαθαίνοντας την τέχνη της ρεφλεξολογίας, τις ιδιαίτερες τεχνικές της και μελετώντας το ανθρώπινο σώμα σαν ολότητα, μαθαίνουμε να ενεργοποιούμε τις αυτοθεραπευτικές ικανότητες του οργανισμού και να οδηγήσουμε τη ζωή μας στο επίπεδο ποιότητας, υγείας και ευεξίας, που δικαιωματικά αξίζει σε όλα τα ανθρώπινα πλάσματα.

Σας καλωσορίζω στην σχολή ρεφλεξολογίας μας και σας προσκαλώ να βαδίσουμε μαζί αυτό το μονοπάτι γνώσης, που θα μας δώσει όλα τα εφόδια για την προσωπική μας βελτίωση και εξέλιξη, αλλά και τη σωστή και υπεύθυνη εφαρμογή της ρεφλεξολογίας σε επαγγελματικό επίπεδο.”

Η Φιλοσοφία μας

Κέντρο Ρεφλεξολογίας και Έρευνας σχολή ρεφλεξολογίας πτυχίο επαγγελματίας ρεφλεξολόγος εκπαίδευση ρεφλεξολόγων αναγνωρισμένη σχολή

Ρεφλεξολογία

Η Ρεφλεξολογία είναι μια ήπια, φυσική, ολιστική, συμπληρωματική μέθοδος φροντίδας της υγείας. Βασικός στόχος της είναι η ενίσχυση της αυτοθεραπευτικής ικανότητας του οργανισμού, η ενδυνάμωση της κυκλοφορίας του αίματος, της λέμφου και του ανοσοποιητικού συστήματος, με την εξισορρόπηση βασικά του νευρικού συστήματος. Ο κατάλληλα εκπαιδευμένος Ρεφλεξολόγος, μέσω ειδικών τεχνικών και χειρισμών των αντανακλαστικών σημείων των άκρων, αποσκοπεί στη χαλάρωση του σώματος και κατ΄ επέκταση στην εναρμόνιση και βελτίωση των λειτουργιών του. Ως συμπληρωματική αγωγή μπορεί να συνεργαστεί αρμονικά με άλλες φυσικές μεθόδους καθώς και με την Ιατρική.

Η Ρεφλεξολογία, όπως τη διδάσκουμετην εφαρμόζουμε και τη βιώνουμε στο Κέντρο Ρεφλεξολογίας και Έρευνας, έχει σαν βάση την κατανόηση της σημασίας της α-σθένειας (με την έννοια της έλλειψης σθένους) και του τρόπου αντιμετώπισής της από τον α-σθενή, που ενθαρρύνεται να αναλάβει, με την υποστήριξή μας, την ευθύνη της υγείας του και της ποιότητας της ζωής του.

Κέντρο Ρεφλεξολογίας και Έρευνας σχολή ρεφλεξολογίας πτυχίο επαγγελματίας ρεφλεξολόγος εκπαίδευση ρεφλεξολόγων αναγνωρισμένη σχολή

Η Έννοια της “Θεραπείας”

Παράλληλα πλησιάζουμε την βαθύτερη έννοια της υπηρεσίας που προσφέρει ο Ρεφλεξολόγος, ο οποίος καλείται πρώτα αυτός ο ίδιος να φροντίζει το σώμα του και να παρακολουθεί συνειδητά την προσωπική του εξέλιξη, για να είναι σε θέση να υποστηρίξει το Δέκτη.

Ας θυμηθούμε την αρχική έννοια της λέξης θεραπεία που σημαίνει υποστηρίζω, υπηρετώ, φροντίζω τον άλλον και όχι είμαι αυτός ο οποίος είναι σε θέση να ¨κάνει καλά¨ τον άλλον.

Πιστεύουμε ότι η εμφάνιση μιας δυσαρμονίας στο σωματικό, συγκινησιακό ή νοητικό επίπεδο είναι ένα ΜΗΝΥΜΑ ότι κάτι δεν κάνουμε σωστά στο ταξίδι της ζωής μας και μας καλεί να ασχοληθούμε με αυτό, να το επισημάνουμε και να το αλλάξουμε όσο μπορούμε. Αυτό μπορεί να έχει σχέση με την κακή στάση του σώματός μας, την ερμηνεία που δίνουμε στα γεγονότα ή τον τρόπο σκέψης μας.

Κάθε α-σθένεια είναι μια πρόκληση για να γίνουμε πιο συνειδητοί και παρόντες σε κάθε στιγμή της ζωής μας. Μας έχουν μάθει να εναποθέτουμε όχι μόνο την ευθύνη της υγείας μας, αλλά και την ευθύνη της ζωής μας, σε ειδικούς και ειδήμονες, για να μας απαλλάξουν από την όποια δυσάρεστη κατάσταση βρισκόμαστε.

Κάτι για το οποίο αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο καθένας για τον εαυτό του και για αυτόν τον λόγο ξεκινάμε την εκπαίδευσή μας γενόμενοι ρεφλεξολόγοι του εαυτού μας!

Για την σωστή αντιμετώπιση μιας δυσλειτουργίας, σίγουρα χρειάζεται σωστή και υπεύθυνη εκπαίδευση. Η εκπαίδευση στη σχολή ρεφλεξολογίας μας, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη θεωρητική κατάρτιση καθώς και στην πρακτική εφαρμογή.

Οι τεχνικές που εφαρμόζουμε, έχουν σχέση με το απαλό άγγιγμα και την συνειδητή άμεση εφαρμογή με τα χέρια. Με αυτό τον τρόπο επιδιώκουμε, την καλή επικοινωνία και συνεργασία με το Δέκτη, η οποία οδηγεί στον εντοπισμό και απελευθέρωση των μπλοκαρισμάτων του σώματος.

Η θέση μας είναι υποστηρικτική, με σεβασμό στο δρόμο που έχει επιλέξει ο Δέκτης στο ταξίδι της ζωής του.

Έτσι του δίνεται η ευκαιρία να κατανοήσει καλύτερα τον εαυτό του, να αναγνωρίσει τα συναισθήματά του και να είναι σε θέση, να βιώσει το δυναμικό της απόλυτης ηρεμίας που υπάρχει μέσα του.