Επαγγελματίας Ρεφλεξολόγος – Διετής Εκπαίδευση

 

Στο Κέντρο Ρεφλεξολογίας και Έρευνας διδάσκεται αποκλειστικά η Ρεφλεξολογία σε ένα τμήμα είκοσι το πολύ ατόμων. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκουμε και εξασφαλίζουμε την προσωπική επικοινωνία, παρακολούθηση και υποστήριξη κάθε σπουδαστή από την Ευφροσύνη Μάρδα-Στραβελάκη και τους συνεργάτες της.

εκπαίδευση ρεφλεξολόγων διετής πτυχίο ρεφλεξολογίας κέντρο Ρεφλεξολογίας και έρευνας

Πως διδάσκουμε;

Η διδασκαλία γίνεται με τη βοήθεια πολυμέσων (Powerpoint, video, computer multimedia και διαδραστικού πίνακα αφής) και το κάθε μάθημα συνοδεύεται από πλήρεις σημειώσεις. Η εκπαίδευση διαρκεί 6 τρίμηνα (δύο χρόνια) και η συνολική διάρκεια των μαθημάτων είναι πάνω από 750 ώρες, εκ των οποίων περισσότερες από 200 ώρες είναι πρακτική εξάσκηση. Έτσι κάθε επαγγελματίας ρεφλεξολόγος απόφοιτος της σχολής έχει άρτια γνώση και εμπειρία.

Κέντρο Ρεφλεξολογίας και Έρευνας σχολή ρεφλεξολογίας πτυχίο

Ξεκινάμε με το πρώτο τρίμηνο που είναι εισαγωγικό.

Ο μελλοντικός επαγγελματίας ρεφλεξολόγος διδάσκεται τις βασικές αρχές της Ρεφλεξολογίας και της Σωματογνωσίας.

Έτσι είναι σε θέση να εφαρμόσει τη Ρεφλεξολογία ερασιτεχνικά στους οικείους του. Επίσης του δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσει τον τρόπο εκπαίδευσης, τη φιλοσοφία και τις αρχές του Κέντρου Ρεφλεξολογίας και Έρευνας.

Στο τέλος του πρώτου τριμήνου, ο σπουδαστής έχει πλέον πλήρη εικόνα και όλες τις πληροφορίες που θα τον οδηγήσουν να διαπιστώσει αν πράγματι επιθυμεί να ασχοληθεί με τη Ρεφλεξολογία και να αποφασίσει, σε συνεργασία με το Κέντρο, τη συνέχεια των σπουδών του για να γίνει επαγγελματίας ρεφλεξολόγος.

Defining Reflexology τι είναι η ρεφλεξολογία Κέντρο Ρεφλεξολογίας και Έρευνας σχολή ρεφλεξολογίας πτυχίο

Στο τέλος κάθε τριμήνου και με ειδικά σχεδιασμένα ερωτηματολόγια, δίνεται η δυνατότητα ελέγχου της προόδου, για να εξασφαλίζεται η σωστή πρόσληψη της γνώσης και η συνέχιση χωρίς κενά.

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, ο σπουδαστής που έχει παραδώσει όλες τις εργασίες του και έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του,

αποκτά το ανάλογο Πιστοποιητικό του Κέντρου Ρεφλεξολογίας και Έρευνας το οποίο αναγνωρίζεται από τους Συλλόγους Ρεφλεξολογίας Σωματείο Επαγγελματιών Ρεφλεξολόγων, Reflexology in Europe Network , από την Πανελλήνια Ένωση Ρεφλεξολόγων και άλλα σωματεία.

Ας δούμε μαζί λεπτομερώς το πρόγραμμα σπουδών Ρεφλεξολογίας :

Κέντρο Ρεφλεξολογίας και Έρευνας σχολή ρεφλεξολογίας πτυχίο

Για την καλύτερη εκμετάλλευση του πολύτιμου χρόνου μας και την αποδοτική λειτουργία της ομάδας, τα μαθήματα Κορμού πραγματοποιούνται μια φορά το μήνα (ένα Σαββατοκύριακο από τις 9:00 – 17:00). Κατά την τη διάρκεια των μαθημάτων αυτών, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη θεωρία και την πρακτική της Ρεφλεξολογίας και τη διδασκαλία των ιατρικών μαθημάτων (σωματογνωσία): ανατομία, φυσιολογία, παθολογία. Παράλληλα αναπτύσσουμε τις δεξιότητες της αυτοπαρατήρησης και της επικοινωνίας, ώστε να προσεγγίσουμε σφαιρικά και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη σχέση Ρεφλεξολόγου και Δέκτη. Επίσης διδάσκονται και εφαρμόζονται τεχνικές αυτοβελτίωσης, που είναι απαραίτητες στον κάθε Ρεφλεξολόγο.

Εισαγωγική Εκπαίδευση Ρεφλεξολόγων ερασιτεχνικό τμήμαΚέντρο Ρεφλεξολογίας και Έρευνας σχολή ρεφλεξολογίας πτυχίο Κέντρο Ρεφλεξολογίας και Έρευνας σχολή ρεφλεξολογίας πτυχίο επαγγελματίας ρεφλεξολόγος εκπαίδευση ρεφλεξολόγων αναγνωρισμένη σχολή

Τα μαθήματα πρακτικής εξάσκησης πραγματοποιούνται μέσα στα Σαββατοκύριακα και επαναλαμβάνονται μία φορά το μήνα, Παρασκευή απόγευμα 18:00 – 21:00. Τον πρώτο χρόνο, μαζί με τη πρακτική που εφαρμόζεται στα Μαθήματα Κορμού, ολοκληρώνονται οι γνώσεις και πρακτικές μαλάξεων και χειρισμών στα πέλματα και τις παλάμες. Κατά το δεύτερο έτος, δίνεται έμφαση στην επαγγελματική πρακτική κατάρτιση.
Παρακολούθηση περιπτώσεων (case studies)
Μία φορά το μήνα -Παρασκευή απόγευμα- πραγματοποιείται το μάθημα που εστιάζει στην παρουσίαση των περιπτώσεων εφαρμογής της Ρεφλεξολογίας, γίνεται στο πλαίσιο της πρακτικής εφαρμογής των σπουδαστών, με προβολή των ειδικών καρτελών του κέντρου.

Κέντρο Ρεφλεξολογίας και Έρευνας σχολή ρεφλεξολογίας πτυχίο

Κάθε χρόνο κάνουμε σε τρίμηνη βάση 10 συνεδρίες ρεφλεξολογίας σε άτομα με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, μέλη του Σύλλογου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας. Γίνεται ειδικό μάθημα τριών ωρών σε προκαθορισμένες ημερομηνίες, την πρώτη ώρα δίνονται οδηγίες για την εφαρμογή της ρεφλεξολογίας, την δεύτερη γίνεται εφαρμογή και την τρίτη ώρα γίνεται απολογισμός, κάποιες φορές και με την συμμετοχή των πασχόντων. Η συνεργασία μας με τον σύλλογο, ξεκίνησε το 1999 με εξαιρετικά αποτελέσματα και πολύτιμες εμπειρίες που χρησιμοποιεί στην εργασία του κάθε επαγγελματίας ρεφλεξολόγος μας. Το 2005 παρουσιάσαμε την έρευνά μας πάνω στο θέμα στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας στο Βουκουρέστι (Φωτογραφία).

Στο τέλος της διετούς εκπαίδευσης, από το 2002, κάθε πρόσφατος επαγγελματίας ρεφλεξολόγος του Κέντρου, παρουσιάζει στο κοινό, ένα θέμα που έχει αναπτύξει και αγαπά, σχετικό με τη ρεφλεξολογία, την υγεία και ευεξία.

Δείτε τις ημερίδες μας από το 2002 μέχρι σήμερα![/