Εκατοντάδες Πηγές στην Βιβλιοθήκη Ρεφλεξολογίας!

Επειδή το Κέντρο Ρεφλεξολογίας και Έρευνας είναι αφοσιωμένο στην Ρεφλεξολογία και επειδή έχει περισσότερα από 27 χρόνια ιστορία, μπορούμε και σας φέρνουμε κοντά στην ρεφλεξολογική γνώση.

Υπάρχει βεβαίως το φυσικό αρχείο μας, το οποίο μελετάμε και από το οποίο παράγουμε εκπαιδευτικό περιεχόμενο, από το 2015 έχουμε ξεκινήσει την ψηφιοποίηση και έκθεση του αρχείου μας.

Η online δράση αυτή έχει 2 πυλώνες, τον εκπαιδευτικό (Βιβλιοθήκη Ρεφλεξολογίας) και τον ερευνητικό (Reflexology Report).

 

Ο Εκπαιδευτικός πυλώνας

ξεκίνησε από το blog “Βήμα Βήμα” το 2006, και ανακαινίστηκε το 2012 και το 2020 με αποτέλεσμα να δίνεται πρόσβαση στους σπουδαστές και τους απόφοιτους του Κέντρου μας στο μεγαλύτερο αρχείο ρεφλεξολογίας στην Ελλάδα. Περισσότερα από 400 βίντεο (συγκεντρωμένα από όλο το ιντερνέτ), με ύλη για επιπλέον μελέτη, με εκτυπώσιμα όλα τα έντυπα που προτείνει η σχολή μας και με multimedia υπενθύμισης τεχνικών, διαδικασιών και σεμιναρίων που έχετε κάνει κατά τη διάρκεια της διετούς σας εκπαίδευσης.

 

Βιβλιοθήκη Ρεφλεξολογίας:

anagnvrism;enh sxol;h reflejolog;iaw αναγνωρισμένη σχολή ρεφλεξολογίας ρεφελξολογίαςΕκεί συναντήσαμε τους πρωτοπόρους του Καναδά Ruby και Donald Bisson και χτίσαμε μια 20ετή συνεργασία με την σχολή τους. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι ότι το Ontario College of Reflexology OCR (που αναγνωρίζει πτυχία για το Καναδικό κράτος) να αναγνωρίζει και το δικό μας πτυχίο ισότιμα.   Κέντρο Ρεφλεξολογίας και Έρευνας σχολή ρεφλεξολογίας πτυχίο επαγγελματίας ρεφλεξολόγος εκπαίδευση ρεφλεξολόγων αναγνωρισμένη σχολή

Διεθνή Περιοδικά

Ανεβάσαμε στην ηλεκτρονική μας βιβλιοθήκη τα περισσότερα από τα περιοδικά και άρθρα ρεφλεξολογίας του αρχείου μας. Εκεί μπορείτε να μελετήσετε περισσότερα από 170 περιοδικά από την δεκαετία του 1980 μέχρι και σήμερα. (Συμπεριλαμβάνονται περιοδικά από Ελλάδα, Κύπρο, Καναδά, ΗΠΑ, Βρετανία, Ιρλανδία και διεθνείς εκδόσεις)

bibliou;hkh reflejolog;iaw βιβλιοθήκη ρεφλεξολογίας Κέντρο Ρεφλεξολογίας και Έρευνας σχολή ρεφλεξολογίας πτυχίο επαγγελματίας ρεφλεξολόγος εκπαίδευση ρεφλεξολόγων αναγνωρισμένη σχολή
Κέντρο Ρεφλεξολογίας και Έρευνας σχολή ρεφλεξολογίας πτυχίο

Δανειστική Βιβλιοθήκη

Τα βιβλία μας βρίσκονται στην διάθεσή των σπουδαστών και των αποφοίτων μας, για μελέτη ή δανεισμό από την βιβλιοθήκη μας. Οι σπουδαστές του επαγγελματικού προγράμματος εκπαίδευσης του ΚΕΡΕ έχουν τη δυνατότητα δανεισμού. Οι απόφοιτοί μας μπορούν να επισκεφτούν την σχολή μετά από συνεννόηση (κατά την διάρκεια των μαθημάτων) και να μελετήσουν στον ανανεωμένο χώρο της σχολής μας.

Κέντρο Ρεφλεξολογίας και Έρευνας σχολή ρεφλεξολογίας πτυχίο επαγγελματίας ρεφλεξολόγος εκπαίδευση ρεφλεξολόγων αναγνωρισμένη σχολή

Πηγή πληροφοριών

Η σχολή μας θα είναι πάντα δίπλα σου! Αναπτύσσουμε τρόπους να θυμηθείς την εκπαίδευσή σου αλλά και να αναβαθμίσεις την ρεφλεξολογία που παρέχεις σήμερα.

Στο παρακάτω βίντεο θα δεις ένα παράδειγμα από τις υπενθυμίσεις μας, επιπλέον έχουμε βίντεο των καθηγητών μας, τα PowerPoint που είδαμε σε κάποια μαθήματα, 2ωρες παρουσιάσεις που έχουμε κάνει στο Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο και άλλα.

Συνολικά οι πηγές που θα βρεις μέσα στο site “Βιβλιοθήκη Ρεφλεξολογίας” σύντομα θα ξεπεράσουν τις 1.000 .

Η πρόσβαση στην Βιβλιοθήκη Ρεφλεξολογίας είναι για σπουδαστές και απόφοιτους  της σχολής μας και είναι δωρεάν.

Εγγραφή στο YouTube κανάλι μας
Κέντρο Ρεφλεξολογίας και Έρευνας σχολή ρεφλεξολογίας πτυχίο

Συμπληρωματική Μελέτη Σωματογνωσίας

Μέσα στην Βιβλιοθήκη Ρεφλεξολογίας θα βρείτε την ενότητα “Συμπληρωματική Ύλη”. Εκεί θα βρείτε δεκάδες βίντεο για κάθε ανατομικό σύστημα ξεχωριστά.

Η ύλη αυτή δεν συμπεριλαμβάνεται στην εξεταστέα ύλη, αλλά είναι σίγουρα πολύ ενδιαφέρουσα. Παράδειγμα, τα βίντεο του αναπνευστικού συστήματος:

Κέντρο Ρεφλεξολογίας και Έρευνας σχολή ρεφλεξολογίας πτυχίο

3D Ανατομία & Φυσιολογία

Και σε κάθε ανατομικό σύστημα έχουμε και τρισδιάστατες απεικονίσεις με πολλαπλές δυνατότητες εξερεύνησης, για παράδειγμα δείτε την λειτουργία της αναπνοής:

 

Defining Reflexology τι είναι η ρεφλεξολογία Κέντρο Ρεφλεξολογίας και Έρευνας σχολή ρεφλεξολογίας πτυχίο

Διαρκώς Εμπλουτιζόμενο Περιεχόμενο

Το περιεχόμενο της βιβλιοθήκης ρεφλεξολογίας αναπτύσσεται και εμπλουτίζεται διαρκώς. Πρόσφατη προσθήκη είναι οι υπενθυμίσεις εντύπων:

Κέντρο Ρεφλεξολογίας και Έρευνας σχολή ρεφλεξολογίας πτυχίο επαγγελματίας ρεφλεξολόγος εκπαίδευση ρεφλεξολόγων αναγνωρισμένη σχολήβιβλιοθήκη ρεφλεξολογίας Κέντρο Ρεφλεξολογίας και Έρευνας σχολή ρεφλεξολογίας πτυχίο επαγγελματίας ρεφλεξολόγος εκπαίδευση ρεφλεξολόγων αναγνωρισμένη σχολή

Ο Ερευνητικός πυλώνας

ξεκίνησε το 2019 με το Reflexology Report.  To διεθνούς σημασίας site αυτό φέρνει κοντά μας την ρεφλεξολογία ως ερευνώμενη επιστήμη. Συγκεκριμένα εκθέτουμε, κατ’ αποκλειστικότητα, έρευνες Ρεφλεξολογίας από όλον τον κόσμο.

Βοηθάμε παρέχοντας πρόσβαση στο πλήρες κείμενο της έρευνας (όπου είναι επιτρεπτό) και μεταφράζοντας τα πιο χρηστικά τμήματα της κάθε έρευνας (π.χ. σε πoιες περιοχές του πέλματος εφαρμόστηκε η ρεφλεξολογία για να έχει τα συγκεκριμένα αποτελέσματα , ή / και τα συμπεράσματα της έρευνας). Έτσι μπορούμε να εμπλουτίζουμε όλοι οι ρεφλεξολόγοι την συνεδρία μας με σημαντικά επιστημονικά συμπεράσματα.

 

Το Reflexology Report:

Χάρτης ρεφλεξολογίας Εισαγωγική Εκπαίδευση Ρεφλεξολόγων ερασιτεχνικό τμήμαΚέντρο Ρεφλεξολογίας και Έρευνας σχολή ρεφλεξολογίας πτυχίο

Γιατί είναι σημαντική η Έρευνα;

Το Κέντρο Ρεφλεξολογίας και Έρευνας αναγνωρίζει την σημασία της σωστής επιστημονικής έρευνας για το επάγγελμά μας. Η επιλογή του ονόματος της σχολής μας έγινε με αυτό το σκεπτικό.

Η αναγνώριση του επαγγέλματός μας γίνετε μέσα από τις αποδείξεις που συσσορεύονται από την μακροχρόνια ενασχόληση με την έρευνα διεθνώς.

Αυτή τη στιγμή οι έρευνες που αναδεικνύουν την ρεφλεξολογία ως αποτελεσματική στα πέλματα  ξεπερνούν τις 20.000 ενώ στα χέρια ξεπερνούν τις 2.500. Οι έρευνες που αναδεικνύουν τους μηχανισμούς της ρεφλεξολογίας έχουν φτάσει τις 100.

Έτσι η ρεφλεξολογία είναι πρώτη συμπληρωματική μέθοδος που αναγνωρίστηκε από το Ελληνικό Κράτος με δικό της ΚΑΔ.

Κέντρο Ρεφλεξολογίας και Έρευνας σχολή ρεφλεξολογίας πτυχίο

Reflexology Report

Σκοπός μας στο Κέντρο Ρεφλεξολογίας και Έρευνας, είναι φέρουμε την έρευνα που έχει γίνει στην εργαλειοθήκη κάθε ρεφλεξολόγου. Για αυτό το λόγο ξεκινήσαμε με την συνεργασία αποφοίτων μας που έχουν σπουδές στην έρευνα και την βιβλιοθηκονομία να συγκεντρώνουμε έρευνες από όλον τον κόσμο και να τις παραθέτουμε με τρόπο εύπεπτο για τον απλό ρεφλεξολόγο.

Σεβόμενοι πάντα τα πνευματικά δικαιώματα των ερευνητών, μεταφράζουμε στα Ελληνικά τα ουσιαστικά τμήματα κάθε έρευνας που επεξεργαζόμαστε. Για παράδειγμα θα δείτε να έχουμε μεταφράσει την μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε σε κάθε έρευνα ή αν αυτό δεν είναι επιτρεπτό, μεταφράζουμε τα αποτελέσματα της έρευνας.

εκπαίδευση ρεφλεξολογίας Χάρτης ρεφλεξολογίας Εισαγωγική Εκπαίδευση Ρεφλεξολόγων ερασιτεχνικό τμήμαΚέντρο Ρεφλεξολογίας και Έρευνας σχολή ρεφλεξολογίας πτυχίο

Πως εμπλουτίσαμε την εκπαίδευσή μας με έρευνα;

Η σχολή μας είναι στην ιδρυτική ομάδα του 10ετούς προγράμματος έρευνας του παγκόσμιου σωματείου ρεφλεξολόγων ICR και της πανευρωπαϊκής ομοσπονδίας RiEN. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό υιοθετήσαμε το πρωτόκολλο MYMOP2 και την διαδικασία case study poster μέσα στην διετή εκπαίδευσή μας.

Επιπλέον ο χάρτης της σχολής μας, αυτός που διδάσκουμε ως κύριο χάρτη (μεταξύ δεκάδων άλλων) είναι αποτέλεσμα πολυετούς μας μελέτης και ενημερώνεται από έρευνες όπως τις βλέπουμε να εξελίσσονται χρόνο με το χρόνο.