Ημερίδα Ρεφλεξολογίας αναγνωρισμένη σχολή ρεφλεξολογίας

Γιατί να επιλέξω αναγνωρισμένη σχολή ρεφλεξολογίας;

ΚΕΡΕ Αρχείο Ρεφλεξολογίας

Το Κέντρο Ρεφλεξολογίας και Έρευνας είναι αναγνωρισμένη σχολή από τον παγκόσμιο σύλλογο ρεφλεξολόγων ICR, την πανευρωπαϊκή ομοσπονδία RiEN, τον πανελλήνιο ΣΕΡ, το σωματείο Βορείου Ελλάδος ΣΕΡΒΕ και από άλλες οργανώσεις ανά τον κόσμο. Αλλά ας τα πάρουμε ένα-ένα με την σειρά. Γιατί η σχολή σας να είναι αναγνωρισμένη από τόσους ρεφλεξολογικούς οργανισμούς; Τι κερδίζουν οι σπουδαστές; Τι κερδίζουν οι απόφοιτοι;

International Council of Reflexologists – ICR.  Το παγκόσμιο αυτό σωματείο, από τότε που ιδρύθηκε, με εμάς συνιδρυτές, έχει στα μέλη του κυριολεκτικά χιλιάδες ρεφλεξολόγους από όλο τον κόσμο! Στο πρώτο και δεύτερο διοικητικό συμβούλιο του ICR συμμετείχαμε με την καθηγήτριά μας Ευφροσύνη Μάρδα Στραβελάκη, και βραβευτήκαμε για το έργο μας 2 φορές. Εκεί το ΚΕΡΕ έμαθε πως γίνονται τα πράγματα στο εξωτερικό, ποιες είναι οι καλύτερες πρακτικές στην εκπαίδευση και έφερε στην Ελλάδα εξειδικευμένες δράσεις όπως η ετήσια ημερίδα ρεφλεξολογίας μας και οι επιπλέον εκπαιδεύσεις που συμπεριλαμβάνονται στο 2ετές πρόγραμμα όπως Eunice Ingham method, Rwo Shr, Chris Stormer και P.Parser. Εκεί συναντήσαμε τους πρωτοπόρους του Καναδά Ruby και Donald Bisson και χτίσαμε μια 20ετή συνεργασία με την σχολή τους. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι ότι το Ontario College of Reflexology OCR (που αναγνωρίζει πτυχία για το Καναδικό κράτος) να αναγνωρίζει και το δικό μας πτυχίο ισότιμα.  

αναγνωρισμένη Σχολή Ρεφλεξολογίας σπουδάσετε ρεφλεξολογία
αναγνωρισμένη σχολή σπουδάσετε ρεφλεξολογία Ontario college of reflexology

Reflexology in Europe Nexus – RiEN. Στην πανευρωπαϊκή αυτή ομοσπονδία σωματείων και σχολών ήμασταν ένα από 4 ιδρυτικά στελέχη και είμαστε μέλη από την πρώτη μέρα μέσα από το σωματείο μας και μέσα από την σχολή μας. Εκεί συνδημιουργούμε το μέλλον της ρεφλεξολογίας στην Ευρώπη. Στον RiEN πρόσφατα ψηφίσαμε ομόφωνα κοινό ρεφλεξολογικό χάρτη και κοινό ορισμό της ρεφλεξολογίας. Συνεχίζουμε με την συμμετοχή μας στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο εκπροσωπώντας την Ρεφλεξολογία στο Ευρωκοινοβούλιο και στην Κομισιόν. Τα μέλη του RiEN αριθμούν περισσότερα από 60 σωματεία και σχολές εκπροσωπώντας δεκάδες χιλιάδες ρεφλεξολόγους ανά την Ευρώπη. Εκεί συμμετέχουμε ετησίως σε συνέδρια και συνεδριάσεις, φέρνοντας επιστημονικά και νομικά νέα από όλη την Ευρώπη στους σπουδαστές και αποφοίτους μας. Στον RiEN γνωρίσαμε και ρεφλεξολόγους από Βρετανία, Ιταλία και Αυστρία όπου κατά περίπτωση αναγνωρίστηκε το πτυχίο μας ως ισότιμο και στις 3 χώρες (όταν μετακόμισαν εκεί απόφοιτοί μας).


Τι είναι η ρεφλεξολογία; αναγνωρισμένη σχολή

Σωματείο Ελλήνων Ρεφλεξολόγων – ΣΕΡ. Η στενότερη συνεργασία μας είναι με τον ΣΕΡ. Ήμασταν ιδρυτικά μέλη και συμμετείχαμε προεδρεύοντας στα πρώτα διοικητικά συμβούλια. Σήμερα η καθηγήτριά μας είναι Αντιπρόεδρος. Στον ΣΕΡ γράφονται οι απόφοιτοί μας χωρίς επιπλέον διαδικασίες/εξετάσεις καθώς είμαστε πλήρως αναγνωρισμένη σχολή του σωματείου με τα υψηλότερα κριτήρια εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Ο ΣΕΡ ως το μεγαλύτερο Ελλαδικό σωματείο έχει βάλει την υπό την αιγίδα του ρεφλεξολόγους στα περισσότερα νοσοκομεία της Αττικής που έχουν ιατρεία πόνου, σε παιδιατρικά νοσοκομεία σε δημοτικά ιατρεία και έχει αναβαθμίσει ουσιαστικά την εικόνα που έχει η ιατρική κοινότητα της Ελλάδος για τον κλάδο μας. Με την ηγεσία του ΣΕΡ συνδιαμορφώνουμε την θέση της Ρεφλεξολογίας στην Ελλάδα.


αναγνωρισμένη Σχολή Ρεφλεξολογίας σπουδάσετε ρεφλεξολογία

Η επιλογή μας για αυτές τις συνεργασίες έχει γίνει με απόλυτο κριτήριο το ύφος και ήθος. Η επιλογή σας να εκπαιδευτείτε στο Κέντρο Ρεφλεξολογίας και Έρευνας πιστεύουμε ότι πρέπει και αυτή να βασίζεται στα ίδια κριτήρια. Είμαστε στην διάθεσή σας να μας γνωρίσετε καλώντας στο 2109852813 για να κλείσετε ραντεβού ενημέρωσης.